#5 Boerenlandleven

Ohh.. Wat ben ik toch blij dat ik geen man ben die handig is met klussen.

Als ik nu naar de gesloopte en gestripte badkamer loop en zie wat er allemaal achter de weggehaalde wanden en plafond platen tevoorschijn komt?

Nee dat wil je niet weten. Allemaal leidingen koud water, warm water, cv pijpen.. veel elektra en contactdozen isolatiemateriaal. 😲
Kortom voor een vrouw echt vreselijk.. zelfs de geribbelde afvoer van de afzuigkap loopt daar over het plafond. Diep respect voor al deze kundigheid.

Maar wat wil nou het geval, de douchecabine is ongeveer 7 cm hoger dan het plafond in de badkamer.

We wisten dit van tevoren.

Weet je zeker dat het lukt Niek?
vraag ik? 😳
Het steekt er straks toch niet boven uit hè dat we op het dak zo’n rare pukkel hebben omdat daar de douchecabine toevallig staat.

Ja natuurlijk lukt dat…. anders ga ik toch zo’n cabine niet kopen. 😅

Ik zeg.. Maar natuurlijk 😉

Hij ziet er helemaal niet tegenop en je ziet hem genieten na ieder uurtje dat hij daar werkt en terugkomt en mij komt halen om vol trots te laten zien hoe en wat.
Ik sta natuurlijk de boel op de hemelen en zeg hoe geweldig het eruit ziet maar bij sommige dingen.. Nee dan Snap ik er echt helemaal geen snars van en sta toch maar braaf ja en nee te knikken want hij heeft tenslotte gigantisch zijn best gedaan.

Ja bijna alle vrije uurtjes zijn we te vinden in het huisje.
Voorheen gingen we nog wel eens lopen na het avondeten 🚶‍♀️🚶‍♂️
Heerlijk langs de weilanden langs de paarden, de boeren die aan het maaien zijn, de grote landerijen met alles wat daar groeit en bloeit… Prei bloemkool en broccoli en nog veel meer gezond biologisch spul…
De aspergetijd is net voorbij, zo prachtig op de kleine heuveltjes, en nu zie je weer overal grote mooie pompoenen liggen. Ik vind het echt een wonder die prachtige grote oranje pompoenen tussen dat gras.
Bij sommige boeren staat er dan een tafeltje bij de oprit met daarop diverse soorten en kleuren pompoenen. Zo leuk.. 🍂
Je ziet er dan een kind beschreven briefje bij liggen van wat ze kosten.
En wat ook zo gezellig is, bij deze wandelingen…hier begroeten we elkaar. En dan niet als een boer die kiespijn heeft Nee maar een echte welgemeende lach en een vriendelijke groet. 😊 We hebben elkaar nog nooit gezien.. Kennen elkaar niet.. maar we zeggen tegen iedereen Goedenavond, alsof we ouwe jongens krentenbrood zijn.

En dan heb ik het ook nog niet gehad over de prachtige wolken en de ondergaande zon. 🌞 De achtertuin grenst namelijk aan een groot weiland met aan het einde schitterende bomen en de horizon is dan gewoon helemaal vrij.
Dat zijn dus altijd wolken partijen met prachtige kleuren en als het onweert steken de flitsen mooi af tegen die grote onheilspellende don ker wolken. Jullie hebben wel in de gaten dat ik stiekempjes aan al reclame aan het maken ben voor de prachtige omgeving van waar ons huisje staat. logisch toch? Het is ook echt top.🙏

Ja dit is toch wel echt heel erg het landelijke leven.
Gemoedelijk en heel gezond.

Zeker als je in het Randstad gebied altijd gewoond en opgegroeid bent.
Het is hier in het Gelderse Wageningen echt heel ander volk.
Het valt ons ook direct op als we hier in Wageningen in de winkels lopen en we vragen naar een bepaald iets, dat ze direct voor ons gaan kijken in de schappen. Nee U heeft gelijk Het ligt er niet dan ga ik even op mijn computer kijken of het misschien op voorraad is. en dan.. Ja echt waar.. dan lopen ze zelfs voor je naar het magazijn omdat de computer 🖱️ aangeeft dat er nog twee moeten zijn. Nou ja…. Wat lieffff..
Nou dat was waar wij vandaan komen, echt heel anders, dan zeiden ze met een stuk kauwgom in hun mond.. als het er niet ligt dan hebben we het ook niet.. En dat is het.. Whahaha 🤣 ja wat een verschil he.
Maar ok dus nu even geen avondwandeling meer na het eten.. dat is nu dus even niet meer aan de orde want alle uurtjes in” huisje 🏡 huren” zijn nu gezelliger.

Mijn stappenteller zegt wel dat ik er veel meer eropuit moet gaan Haha..
Google is echt mijn vriend bij alles maar soms wel erg opdringerig.
Ja ze weten echt alles van je hoor.
Hebben jullie dat ook? dat je iets gezocht hebt op het internet en dat je het dan toevallig de hele week voorbij ziet komen.
in het begin was ik nog zo van…. nou dat is ook toevallig Dat is precies hetgene waar ik naar gezocht had.. maar dat duurde niet lang meer.. Owhh ze weten gewoon waar ik op mijn mobieltje naar gezocht hebt.
wat een stinkerds he..🙈
Ja dus ook een stappenteller erop… Weer datzelfde mobieltje..
Multifunctioneel.

Maar goed .. De badkamer..🚿
Ik dwaal af..
wat eens een rotzooitje was.. wordt heel langzaam weer een ruimte waar niets meer te zien is van al die leidingen die erachter lopen Yes de gipsplaten gaan erop.
Dan zijn we weer aan het opbouwen.. zichtwerk en dat werkt toch wel veel lekkerder. Tenminste voor mij…
Tegelen.. Tegelen.. Yess..
Ik zet ff een lekker bakkie koffie. ☕
Niek… Kom je?
Ja lekker.. Nog 5 minuutjes, zegt ie.. Nog ff het laatste stukje..
Ik hoor het al..
DA KANOG EFKES DUREN…

Wordt vervolgd. 🧡

Leave A Comment

Meer Blogs

Bekijk Alles
  • Lees Meer
  • Het eerste verhaal /blog heb ik aan verschillende familieleden en vrienden laten lezen. Iedereen reageert […]

    Lees Meer
  • OWHH.. WAT GOEDDDD!!!! Het allereerste blog en nu ook al de tweede… staan online. Het […]

    Lees Meer
  • Oeps .. Ik krijg een berichtje op social media naar aanleiding van vakantiehuisje huren Wageningen. […]

    Lees Meer