#4 Hondjes

Oeps .. Ik krijg een berichtje op social media naar aanleiding van vakantiehuisje huren Wageningen.
En dat is… mogen er ook hondjes mee.🐶
Je begrijpt dat we dit besproken hebben. Natuurlijk gaan mensen dit vragen of ze hun lievelings beestje mee mogen nemen op vakantie en dat is heel erg te begrijpen.
Maar het is voor ons een bewuste keuze om nee te zeggen. Kijk, we vinden honden hartstikke lief aanhankelijk trouw en zo kan ik nog wel even doorgaan.

maar……. dan wel bij een ander hihi..😅

We passen dan wel eens op het hondje van mijn dochter en dan kan ik er ook echt van genieten. Het begroeten ’s morgens.. Na een lange nacht elkaar niet gezien te hebben. Het kwispelen of er alsjeblieft gelopen gaat worden en heel dankbaar met het bakje brokjes (ik doe er dan stiekem wat heerlijke smeer patee doorheen). Ja we begrijpen elkaar hahaha.

OH ja en dan die schattige blik als ik richting de lekkere snoepstaafjes of varkensoortjes loop voor hem.. Vertederend.. 🥰

Maar die andere kant….??

Ja.. vind ik ook echt nadelen hebben en dat is bijvoorbeeld als ik opsta om iets te pakken loopt hij me achterna als ik weer ga zitten komt hij weer naast me zitten. En hoe vaak doe je dit op een dag? Ja tig!!

Loop ik naar buiten, ff naar de schuur, verwacht ik toch niet dat hij ook deze route met me meehuppelt.. Maar ja hoor, staat tie ineens achter me en als ik daar geen erg in heb en ik keer me om..Schrik me dood, ben ik ook niet gewend..

JAAA.. dan val ik erover. En dan hoor ik ineens auwwwww.. Achossie..😵
Tja.. Loop me dan ook niet de hele tijd achterna.

En als ik iets zit te eten dan kijken die trouwe honden oogjes zo heel schattig naar mijn broodje of naar mijn koekje en dan zie je die ogen ook weer weg draaien.. 👀 Met andere woorden oké ik weet dat ik niet mag schooien maar het ziet er zo lekker uit.

En dan gaan we lopen… 🐾 Nou dat is een geduldig klusje.. Er wordt aan iedere struik en paaltje geroken en gesnuffeld.. dan gaat het pootje ff omhoog en komen er drie druppeltjes uit. Zo van oké hier ben ik ook geweest, dus geduldig sta je dan te wachten voordat we weer verder lopen en natuurlijk op de meest ongelukkige plekken bij iemand met een prachtig huis, schitterende tuin en de mooiste bloemen.. 🌻 Nee he, ze zitten ook nog allemaal in de kamer en eentje kijkt er net toevallig naar buiten, daar gaat de hond dan zitten en doet de grote boodschap.
Ik kijk dan snel de andere kant op 🙄 en hoop dat het klusje snel geklaard is want ik voel me zeer gênant.

Ik ben het zakje er al aan het afknopen.. dat hangt klaar aan mijn loopband.. pak de verschillende hoopjes op.. dan moet ik het zakje binnenstebuiten draaien en dichtknopen en dan komt de aroma je tegemoet.. knoop het dicht en loop met de warme hap in mijn handen snel naar huis. Sommige zie je dat zakje in hun jaszak steken.. Help..
En dan heb ik het nu nog over een klein hondje laat staan als je zo’n groot kalf hebt.. dan moet je nog helemaal terug naar huis lopen met die gigantische warme kroketten in je poepzak? 💩 Waar laten jullie dat?..

Eenmaal thuis dolenthousiast op de bank.. rollen.. liggen.. wrijven.. schuren.. schoeken .. ..

Nee echt geen hondjes in ons nieuwe huisje.

Ik zie het al helemaal voor me.. dan staat de hond ’s morgens vroeg bij de slaapkamer tegen de deur aan te krabbelen zo van.. ik ben wakker mag ik bij jullie. Koos.. Doe jij de deur even open daar staat Bello die wil naar binnen.
Eenmaal binnen zegt Mien…Ha lieverd Goedemorgen.. en ze geeft een paar klapjes op het Schone dekbed …. Kom maar.. Goedemorgen. ja.. baasje blijft nog ff lekker liggen hoor.. baasje heeft vakantie kom maar even lekker bij me liggen…..Oh Kijk nou Koos, HOE hij met zijn koppie op dat kussen ligt hij kwijlt ervan hij geniet net zoals wij.
Maar ja, het bed is zo lekker, dus ze blijven nog een uurtje tutten en als ze er dan uit gaan..

oh nee he.. Kooooos Kijk nou eens. 😲 Hij heeft het binnen op het kleed gedaan. s***..Ah NEEEE he.. We moeten er morgen toch echt eerder uit. Nou we doen de deur wel even open dan kan kan hij toch even nog lekker naar buiten om de laatste restjes eruit te persen. En als hij dan binnenkomt en het halve bos.. 🍁🍂 want het is toch een huisje in de natuur.. hangt aan zijn lieve poeperdje…. en kruipt daarmee weer de mooie nieuwe bank op.. nee
SNAP je mij? dan ga ik echt steigeren en gillen. En als het geregend heeft en hij begint zich dan binnen uit te schudden bij alles wat bekleed is.. Nee.. Klaar over en sluiten maar.

Vandaar ons besluit om geen honden in het huisje te accepteren.

Maar Koos en Mien? je kan je hondje toch ook een paar dagen te logeren geven bij familie..? En even lekker samen komen genieten. 🥰 Je weet niet wat je mist.. Even geen omkijken en de verplichte ommetjes met zakjes.

Ach.. Misschien zijn wij wel te netjes voor een hond.

Een logeerhond is echt wel gezellig maar heel fijn als het baasje weer thuis komt en ze mogen weer mee. Dag lieve poeperd.. ..tot de volgende keer.. Oma gaat ff snel stofzuigen..

Wordt vervolgd.. 🧡

Leave A Comment

Meer Blogs

Bekijk Alles
  • Lees Meer
  • Het eerste verhaal /blog heb ik aan verschillende familieleden en vrienden laten lezen. Iedereen reageert […]

    Lees Meer
  • OWHH.. WAT GOEDDDD!!!! Het allereerste blog en nu ook al de tweede… staan online. Het […]

    Lees Meer
  • Ohh.. Wat ben ik toch blij dat ik geen man ben die handig is met […]

    Lees Meer