#15 Engelse Hostes

Op oudejaarsdag zouden de nieuwe gasten aankomen.

Maar via de Airbnb app kan je met deze mensen appen en ze vertelden ons dat ze het niet gingen redden omdat de reis waar ze vandaan moesten komen wat langer zou gaan duren.

Ze waren namelijk al vier dagen bezig om richting Holland te reizen. Ze moesten de nacht trein pakken van Parijs naar Amsterdam. En zouden dus op pas op 1 januari aankomen in de middag.

Jee dat betekent dus, dat als wij om 12 uur met champagne proosten op een heel gelukkig en gezond 2020 en onze oliebollen eten, zitten hun doodmoe in de trein op weg naar dat koude en kleine kikkerlandje..

Ik zeg dit misschien een beetje minderwaardig maar eigenlijk ben ik super trots op mijn eigen Nederland ons eigen Holland. Wat is het toch een fantastisch land waar alles aanwezig is. De prachtige 4 seizoenen… De groene weilanden met de koeien met de boerderijen. De mooie steden met ieder hun eigen cultuur. Amsterdam, de grachten, winkels, de markten, alle diversiteit aan eten, ga zo maar door..De bloembollen Nou ja,…Te veel om op te noemen. Kortom een heerlijk landje.

Enfin ze komen dus een dag later. Fantastisch, weer een dagje uitstel van executie voor mij.

Maar als de dag dan aangebroken is gaan we samen naar het huisje om alles weer piekfijn in orde te maken. Ik heb nu maar een lijstje gemaakt en dat werk ik gewoon punt voor punt af dan kan ik niets over het hoofd zien.

Dan besef ik me ineens dat het voor hun natuurlijk ook een Happy New Year moet worden !!!! Ik moet zeker wat extra’s doen!! En er dan nog maar een heel klein extra feestje van maken.

Ik ga er een fles wijn neerzetten en trek uit mijn gekregen kerststukje wat leuke spulletjes. Sorry Niek.. Die bind ik met een leuk touwtje om de hals van de fles en schrijf op het etiket Happy New Year 2020. Nico zegt meteen, leg er dan ook maar een paar koude biertjes bij in de koelkast. Oh ja leuk, dat gaan we doen. Het staat super feestelijk op tafel ook met dat welkomstbriefje erbij.

Dan is nu het afwachten op het telefoontje dat ze voor bij de receptie staan.

Mijn hart gaat als een achterlijke tekeer als de mobiel afgaat en ik hoor Nico zeggen, Yes we are coming wait a moment.

Dit is het moment om snel mijn luier om te doen.😂😂 hier zie ik zo tegenop.

Nico Geeft me een tik op mijn * en zegt , kom op Je kan het.

Owhhh Yeahhhh..

We springen op de golfkar en rijden naar de receptie. Het is KOUD…ik tril als een juffershondje…

Daar staan twee jongelui met een muts op te ijsberen voor de deuren. We springen van de kar, lopen naar ze toe en geven ze een hand en stellen onszelf voor. Mijn moeder heeft mij altijd geleerd mensen goed aankijken en een stevige hand geven en niet zo’n slap snot handje. Nou ik kan je vertellen, ik weet niet wat zijn ouders hem hebben geleerd, want Ik hoorde mijn rechterhand kootjes stuk voor stuk kraken.

En wat denk je wat …er staat tegelijkertijd iemand bij de slagboom die er niet door kan en naar Nico roept, of hij ff kan komen. Hij loopt er heen ….NEEE….NIET NU…en ik sta daar met mijn twee gasten.

Dit is natuurlijk geen toeval Dit moet zo zijn.

Ik trek in mijn gedachten een prachtig hostes pakje aan en begin in het Engels een geanimeerd gesprek.

Ik vraag hoe hun reis geweest is de afgelopen vier dagen. En ook de treinreis vannacht vanuit Parijs naar Amsterdam. Of ze het niet vreselijk koud hebben na de warme landen die ze bezocht hebben.

Yes yes het gaat superrr. Dan komt Nico terug en we zeggen dat ze op de golfkar plaats mogen nemen. Ik vraag Waar is jullie bagage en ze wijzen in een hoekje bij de taxushaag naar 2 flinke bolle rugtassen.

Thats all ??? Nee dat meen je niet.

Ze moeten lachen om mijn gezicht en springen achterop de kar.

Het is net een tekenfilmserie Zie je het voor je.. Nico en Christiene vooropin in de veel te koude cabriolet en achterop, ze zitten met hun rug tegen onze rug, twee vermoeide mensen met hun rugzakken.

Ik begin de stilte te doorbreken om te zeggen hoe fantastisch het is om op deze leeftijd zo’n mooie wereldreis te kunnen maken. Hij begint uit te leggen waarom ze dit kunnen doen en zij is witjes en stil. dood en doodmoe.

Ineens zie ik een drempel aan komen en Nico is toch wel flink met gas geven dus ik draai me om en zeg heel snel tegen ze.. Hold On!!!!🙈

Pffff. Dat Ging allemaal maar net goed.

We stappen uit en lopen de poort door naar de tuin. Dan kijk je zo De Tuinkamer in en ik hoor haar al meteen zeggen..Ohhhhhh…

Ja, dat snap ik wel na die nacht in de trein. We gaan naar binnen met zijn vieren en ze waren meteen reuze enthousiast. Very cosy and warm…

We stappen naar binnen in de woonkamer en de keuken en daar begin ik rustig uit te leggen hoe alles werkt. In de slaapkamer begin ik maar meteen te vertellen van het smalle paadje en het grote bed maar dat vinden ze helemaal niet erg en begrijpen onze keuze, en zijn happy met het King Size bed.

De douche herkende hij van andere resorts en was er heel erg blij mee. Ook dat is hartstikke leuk om te horen.

Dan vertellen we nog dat ze ons altijd kunnen bellen als er iets aan de hand is en mijn moederhart begint te spreken en zeg Take A warm Shower en go to bed..take your rust.

Dan vouwt hij zijn handen samen alsof hij gaat bidden kijkt ons aan en zegt Thank you very well for the warm welcome. Owh.. wat lieffff…..Hij moet stoppen hoor, anders begin ik spontaan te janken..want waar ik nu zo tegenop gezien had is zo goed gegaan en dan krijg ik meteen dit antwoord al nog voor dat ik hun huisje uit ben.

We gaan naar huis en samen staan we te springen want het is gelukt. 2 leuke jonge mensen die Holland komen ontdekken. En ze blijven bijna 4 weken bij ons.

Dan, nog geen 2 uur later, krijg ik een bericht van Google.. Je gelooft het toch niet joh.. Deze twee mensen hebben nu al een recensie aan ons gegeven van vijf sterren ⭐⭐⭐⭐⭐ ik weet niet wat ik zie.. en lees eronder… So cozy and quiet, with excellent hosts !!

Ohhhhhh….Wat Een Feest Dit streelt onze ego… En zeker het mijne…wauw.. Ik heb het gewoon gedaan.

De volgende ochtend gaat al vroeg de WhatsApp van Airbnb. Het zijn de gasten. Ze vraagt waar de dichtstbijzijnde supermarkt is want ze willen wat boodschappen thuis laten bezorgen. Ze is ziek…Ach ja dat snap ik wel.. We appen wat heen en weer, Of ze ons telefoonnummer mag gebruiken dat de supermarkt ons belt als ze bij de slagboom staan dan kunnen wij deze open doen en de auto naar hun huisje laten rijden in dit geval want ze is ziek .

Ze schrijft dat ze tussen 4 en 7pm komen . Oké dat begrijp ik, een paar minuten dus..en na een half uur wachten hebben we nog steeds geen telefoontje gehad. Dit duurt veel te lang, die mensen zijn ziek en hebben geen eten, denk ik dan. Alleen die appeltaart, daar kom je de dagen niet mee door. Nee eten hadden ze zeker niet in die rugtas zitten, ja of een soort van astronauten voer haha..

Ik besluit om de supermarkt te bellen en te vragen waar ze blijven. 🛒 Maar nu komt echt mijn gebrekkige Engels helemaal naar voren want….. ik begreep dat het maar om een paar minuten ging.. Maar…. het is pm !!!!!! Dat betekent na de middag.

NEEE… Help…dag excellent hostess. 👎🏻

Wat ben ik toch een t…t. Hoe dom kan je zijn.. Toch heb ik er wel weer wat van geleerd, ja toch?? al doende leert men.

Ik app haar Sorry I will go back to school 🙈en we sluiten het verhaal lachend af en ze bedankt ons nogmaals voor de bemiddeling en ze zegt dat ze ons nu echt niet meer gaan storen.

Get well soon.. Zijn mijn laatste woorden. En ik denk erachteraan..dan kunnen jullie heel snel ons prachtige mooie Holland leren ontdekken. Want dat is echt Amazing🌷🇱🇺🌷🤩 Heerlijk..wat een nice story he… Wordt vervolgd 🧡…

Leave A Comment

Meer Blogs

Bekijk Alles
  • Lees Meer
  • Het eerste verhaal /blog heb ik aan verschillende familieleden en vrienden laten lezen. Iedereen reageert […]

    Lees Meer
  • OWHH.. WAT GOEDDDD!!!! Het allereerste blog en nu ook al de tweede… staan online. Het […]

    Lees Meer
  • Oeps .. Ik krijg een berichtje op social media naar aanleiding van vakantiehuisje huren Wageningen. […]

    Lees Meer